Lomayhteenveto

Olipahan mahtava reissu! Jälleen kerran. Erilaista tässä oli se, että omat ennakkokuvani siitä, mitä risteily Karibialla on, romuttuivat jotakuinkin täysin. Minulla, kuten ilmeisesti melko monella muullakin on se käsitys, että A) risteilyt ovat ihan sikakalliita, B) niillä käy vain 75-vuotiaita amerikkalaismammoja, jotka raahaavat lierihattuisia miehiään satamasta toiseen rumissa amerikkalaisten tuulipukuvastineessa, C) viikko laivalla on aivan helkutin tylsää. VÄÄRIN! Unohda ruotsinristeilyt -nyt puhutaan jostain ihan muusta.

Risteily oli oikeastaan varsin edullinen vaihtoehto kaukomatkaksi. Reissun aikana näki aivan valtavasti uusia paikkoja. Laivan asiakaskunta koostui melko tasaisesti 1-80-vuotiaista matkustajista, enemmistö kuitenkin ehkä noin 30-50 vuotiaita – ainakin tällä reitillä. Pohjoisempana lie nuorempaa porukkaa ja Euroopan risteilyillä arvaisin väen olevan himpun vanhempaa. Laivalla oli paljon mielenkiintoista ohjelmaa, johon olisi halunnut osallistua, mutta oli pakko valita runsauden pulan vuoksi. Jääpähän jotain ensi kerralle.

Oli ihanaa olla hemmoteltavana. Henkilökunta laivalla oli erittäin palvelualtista olematta kuitenkaan limaälllöttävää. Retkivalikoima oli monipuolinen, ja pystyi myös toimimaan täysin itsenäisesti ilman ohjaavaa ryhmää. RUOKA – se oli taivaallista. Ihan pelkästään ruoan takia suosittelen Karibian risteilyä. Voi syödä itsensä totaaliseen ähkyyn vaikka 24 h, jos niin haluaa. Ja kukapa meistä ei haluasi, eri asia kuka siihen pystyy..

Puerto Ricossa ruoka rajoittui pikaruokapaikkoihin meidän kokemuksen pohjalta. Tai ainakin, jos jotain muuta halusi, sai tehdä niin paljon töitä, että me emme siihen kyennet. Viikko pikaruokaa ei ketään tapa. Tosin kyllästyttää jo kovasti. Auton vuokraus on erittäin suositeltavaa, mikäli ei pelkää kaistapäistä liikennettä. Auto antaa valtavasti vapauksia liikkua paikasta toiseen. Ensi kerralle jäi vielä tsekattavaksi ainakin bioluminaatiolahdet ja maailman suurin UFO-satelliitti.

 

4 Kommentit to “Lomayhteenveto”


 1. 1 Arby 23.08.2013 14.35

  Hei! Olipa kiva lukea teidän reissusta, ja yleensäkin koko blogi on kivasti kirjoitettu ja ihanan paljon kuvia. Miten tuolla kun olitte Karibian risteilyllä, niin menittekö omatoimimatkalla? Entä oliko laivan satama kohdemaissa kaukana kaikesta (rannat, keskustat etc), pitikö aina ottaa taksi tms, vai pääsikö kävellen esim. uimarannalle?

 2. 2 baliriina 23.08.2013 20.30

  Hei, kiva että olet tykännyt 🙂
  Karibian risteily oli ihan omatoimimatka ja paljon edullisemmaksi tuli kuin jos olisimme ottaneet matkatoimiston tai matkanjärjestäjän paketin. Varasin risteilyn suoraan Royal Caribbeanin nettisivuilta ja lennot Finnairilta.

  Noissa meidän satamakohteissa satama ei ollut kovin kaukana keskustoista, kävellen liikuimme. Tosin me myös olimme retkillä aika paljon, retket ostimme suoraan laivalta – tai siis netistä jo etukäteen. Olisi ollut helppoa liikkua itsekin ja varmaan niin seuraavalla kerralla teemmekin, jos joskus vielä tulee tilaisuus lähteä vastaavalle matkalle.

 3. 3 Valeria 07.08.2014 8.52

  Miten se haluaisi ajaa siellä? Oliko se ole liian ahdasta? Ja parkkipaikkoja?

 4. 4 baliriina 07.08.2014 9.32

  Jos tarkoitat Puerto Ricon liikennettä niin se on vilkasta keskustan alueella, mutta ei sen kummallisempi kuin vaikkapa Helsingissä. Parkkipaikkoja löytyi aina tarvittaessa. Maantiet/moottoritiet olivat välillä melko heikossa kunnossa – isojakin kuoppia saattoi olla highwaylla, mutta helppo siellä on ajaa, kun seuraa liikennettä ja ajaa järkevästi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
RSS Reissaajan matkablogi

 • Helmi hemmottelun tarpeessa oleville 04.03.2013
  Voi että mikä ihana viikonloppu takana. Olo on erittäin levännyt ja rentoutunut, ja erittäin hemmoteltu. Uuuuuh.. iiiiiihhanaa Tällä kertaa en ollut missään Pohjois-Italiassa, Kaakkois-Aasiassa tai Karibian risteilyllä vaan Kirkkonummella :). Luit oikein: Kirkkonummella. Kylpylähotelli Långvikissä viettämässä Långweekendiä. Miksei kukaan ole kertonut mulle a […]
 • Lomayhteenveto 03.04.2011
  Olipahan mahtava reissu! Jälleen kerran. Erilaista tässä oli se, että omat ennakkokuvani siitä, mitä risteily Karibialla on, romuttuivat jotakuinkin täysin. Minulla, kuten ilmeisesti melko monella muullakin on se käsitys, että A) risteilyt ovat ihan sikakalliita, B) niillä käy vain 75-vuotiaita amerikkalaismammoja, jotka raahaavat lierihattuisia miehiään sat […]

%d bloggaajaa tykkää tästä: