Beijing Zoo ja Aquarium – päivä pandojen kanssa

Toinen Peking-päivä vietettiin Pekingin eläintarhassa. Sää oli jälleen kuuma ja kostea.

Mentiin hotellilta eläintarhaan taksilla, koska lähin metropysäkki näytti kartan mukaan olevan melko kaukana eläintarhasta ja tuossa helteessä kilometritolkulla kävely ei hirveästi houkutellut… Kiinassa taksilla matkustettaessa on äärettömän tärkeää joko A) osata kiinaa tai B) olla osoite, jonne on menossa kiinaksi kirjoitettuna ja mielellään sen lisäksi myös kartta. Meillä onneksi oli hyvä kartta, koska pelkkä paikannimi ei kertonut taksikuskille mitään – vaikka nimi oli siis kirjoitettu kiinaksi..

Eläintarhan sisäänpääsymaksu oli 120/60 yuania ja se sisälsi pääsymaksut myös Panda-alueelle sekä Aquariumiin, joihin muutoin olisi ollut erilliset lisämaksut. 

Pekingin eläintarha on alueena valtava. Monta kertaa Korkeasaaren kokoinen vehreä alue. Itse eläinten häkit olivat välillä melko karuja ja tuli mieleen, että mitenkähän eläimen mahtavat niissä voida. Mutta onko missään maailmassa eläimillä tarhoissa hyvä olla.. Pekingissä tuntui, että osalla eläimistä olot olivat oikein hyvät, osan oloissa olisi parantamista ollut hurjasti.

Emme jaksaneet kiertää koko aluetta läpi vaikka kävelimme koko päivän. Tärkeimmät tuli kuitenkin nähtyä. Tietenkin ykkösenä oli jättiläispanda. Pandoja oli useampi ja niille oli siis oma erillinen alueensa eläintarhassa ja sinne olisi ollut lisämaksu, jos ei olisi ostanut tuollaista Aquariumin sisältävää pääsylippua.

Panda

Alueesta oli onneksi jaossa selkeä kartta, jonka avulla oli suht helppoa liikkua. Lisäksi alue oli hyvin kyltitetty etäisyyksineen. Tiesi, että montako kilometriä on vielä käveltävä, jotta pääsee näkemään sarvikuonot tai pingviinit..

Yksi asia joka toimi eläintarhan lisäksi joka puolella kaupunkia oli julkiset vessat. Niitä on runsaasti ja hyvin löydettävissä kylttien avulla. Toisin kuin Suomessa, vessat eivät maksa mitään. Yleensä wc:t ovat ns. reikä lattiassa -mallia, mutta suurin osa tiloista oli varsin siistejä. Paperia ei ihan joka paikassa ollut saatavilla, joten kannattaa kuljettaa omia mukanaan. Käsienpesupaikat sen sijaan oli aina kunnolliset.

Pekingin eläintarhan yhteydessä on maailman suurimmaksi väitetty Aquarium, jossa mielestämme kannattaa kyllä käydä. Talo oli valtava ja nähtävää paljon. Lisäksi tiloista oli tehty visuaalisesti tosi kivat. Pääsylippuun sisältyi myös reilun puolen tunnin delfiini-/merileijonaesitys isossa auditoriossa. Show oli hieno, mutta ehkä hauskempaa kuin itse eläimet, oli nähdä kuinka tuhannet ja tuhannet katsomossa istuneet kiinalaiset innostuivat eläinten tempuista villisti. Meteli oli korvia huumaavan kova ja hymy oli jokaisen naamalla 🙂

Afrikan norsuSimppa

0 Kommentit to “Beijing Zoo ja Aquarium – päivä pandojen kanssa”  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: